Blevins update - “Ik voelde mij volledig gehoord en begrepen”

  17 mei 2018 10:00
 

“Ik voelde mij volledig gehoord en begrepen”
Klik hier voor de webversie
17 mei 2018

“Ik voelde mij volledig gehoord en begrepen”

Een deelnemer vertelde mij na afloop van het Debriefing Retreat: "Door al het afscheid, het verlies en de veranderingen heen…. zie en begrijp ik nu waarom ik zo dacht en handelde en wat mij weerhield om “weer" echte vrijheid en hoop te mogen voelen.
Zo mooi om door dit proces te gaan van loslaten en nieuw perspectief, hoop en nieuwe richting te omarmen in de “overgang”  terug naar Amerika. Wat fijn om samen met God en met mensen met kennis en herkenning deze week door te brengen. Ik voelde mij volledig gehoord en begrepen”.

Debriefing Retreat

Dit was een reactie van één van de zeven deelnemers aan het “Radiant Life” Debriefing retreat voor zendelingen families, echtparen en singles in Orlando, FL. Een periode van rust, verfrissing en vernieuwing voor zendelingen.

Het retreat werd georganiseerd door YWAM collega’s Kevin en Sue Prins, die uit eigen ervaring willen doorgeven waarom het zo goed is om met goede veerkracht en beter toegerust terug te keren naar het zendingsveld. Ook een lange periode op het zendingsveld goed afronden en je voorbereiden op terugkeer naar je “paspoort land” is belangrijk. (www.excellingleaders.org)
Kevin en Sue hadden mij vorig jaar al benaderd om met hun stafteam mee te werken. Tot nu toe was dit, praktisch gezien met de kids thuis, nog niet gelukt. Gelukkig konden Rodney’s ouders uit Arizona overkomen en assisteren in de dagelijkse bezigheden van onze meiden, terwijl ik mij geheel kon richten op het debriefen van deze zendelingen.

Ons Debriefing stafteam bestond uit zes mensen en wij zijn eerst enkele dagen samengekomen om de lessen en de persoonlijke debriefing voor te bereiden. Op vrijdag 27 april arriveerden alle deelnemers, 2 gezinnen met in totaal 5 kinderen, een echtpaar en een single.
Team building tijdens onze voorbereiding op het debriefing retreat.
Jo werd "losgelaten" in het maken van welkom mandjes voor de deelnemers aan het retreat.

We helpen een zendeling “zijn of haar verhaal te doen”

In een persoonlijke Debriefing (Engels voor nabespreking) met zendelingen gaat het om het volgende; het bekijken en terughalen van gebeurtenissen op het veld (de impact) en dit wordt aan de hand van een “tijdslijn” (levens pad) door de zendeling zelf verteld. 

Het proces laat dieptepunten en juist ook overwinning zien, die helpen met het vrijzetten, vernieuwen van denken en opnieuw durven geloven in voortgang van hun bediening of nieuwe toekomst. Deze effective persoonlijke debriefing helpt een zendeling zijn verhaal te vertellen in een vertrouwde omgeving waarin hij zich volledig gehoord en begrepen voelt. Ik was tijdens dit retreat in Orlando samen met een mannelijke collega, de persoonlijke debriefer van twee echtparen. 

We hadden voor de vijf kinderen ook een debriefer en op hun leeftijdsniveau hebben zij aan de hand van het bijbel verhaal van Abraham en creatieve activiteiten een debriefing gedaan. Abraham moest ook verhuizen, zijn tent opslaan en wat nam hij allemaal mee? Wat laat je achter om ergens anders opnieuw te beginnen?

Gebroken “scherven” worden weer één geheel.

Eén van de activiteiten die ik met de deelnemers samen heb gedaan is de illustratie van de Japanse “Kintsugi” kunst. Scherven worden terug aan elkaar gelijmd en het herstel wordt zichtbaar weer een pot. De scheuren en “littekenen” worden weer mooi gemaakt met goudverf. 

Kennen we allemaal niet dat gevoel dat we eens een “mooie bloempot” waren. Soms gebeuren er dingen die ons “breken”, we ervaren gebeurtenissen zoals verhuizen, vreemd land, verdriet, gemis, pijn, niet begrepen voelen, conflict en noem maar op. God pakt deze “scherven” weer op en ziet ze en gebruikt al deze ervaringen, alles wat “gebroken” is en brengt genezing en doorbraak om jou weer tot één geheel te maken. Hij brengt alles weer terug op de juiste plaats, tot een mooie nieuwe pot, een nieuwe jij! Soms blijven de littekenen nog zichtbaar, maar God geeft “Gouden verf” en geeft verlichting, duidelijkheid, genezing door Zijn aanraking en zalving. De scheuren zijn misschien nog zichtbaar, maar het goud is er. Je bent van waarde, je bent uniek en GOUD waard. 
Scherven worden opnieuw aan elkaar gelijmd. God brengt alles terug op de juiste plaats en geneest gebrokenheid. 
De gelijmde scheuren worden bedekt met gouden verf! De pot is weer heel en heeft zelfs nog meer waarde!
De deelnemers hebben allemaal een bloempot gebroken en opnieuw terug in elkaar gelijmd. Deze “handeling” gaf veel stof tot nadenken en bracht genezing. Terwijl ze met goudverf over de scheuren heen verfde…. kwamen de verhalen en getuigenissen over wat God aan het doen is in hun persoonlijke leven.
2 Korintiërs 4: 7-18

Enkele getuigenissen van deelnemers

"What a week! Our family spent the last 9 days in Florida attending a missionary debrief conference “Radiant Life” through Excelling Leaders. It was a week we didn’t know we needed but are thankful the Lord knew we did. We processed through some of the best and hardest times we’ve experienced not only on the mission field but in marriage and life as a whole. We cried more than we thought we would and laughed till our bellies hurt. We were challenged as a family, as a couple, and as individuals. We met friends who became like family and had conversations with people who “had been there”. We left not only feeling refreshed and inspired but reminded-that we aren’t alone on this journey”.

"It was one of the most life changing experiences I have taken part of. It’s a safe place and no judgments and all the way through it we all knew we were not alone. I was able to get some much needed healing to a very bruised soul.

10/40 Window Reporter

Ik, Rodney, heb deze maand het voorrecht om aan de website, 10/40 Window Reporter, te werken. (windowreporter.com). Deze website is van de zendingsorganisatie Window International Network (WIN). Deze website dient om mensen te informeren over wat er gaande is in de landen van het "10/40 window", d.m.v. getuigenissen en mensen aanmoedigen maandelijks te bidden voor de landen in het 10/40 window. 

Het 10/40 window is het gebied tussen de 10e en 40e graad op het noordelijk halfrond in Europa, Afrika en Azië. Dit is het gebied waar het christendom de minste vaste grond heeft gekregen. Meer info kun je hierover in het Engels lezen op hun website. (Deze site gaan we binnenkort ook in een nieuw jasje steken!).
Zo leuk dat jullie op deze manier betrokken zijn bij ons werk en leven in Amerika. Wij waarderen jullie gebed en financiële steun enorm!

Lieve groetjes van Rodney, Jolanda, Lisa en Sarah
Sarah geeft een presentatie op een schoolavond voor ouders en familie. 
Lisa geeft eveneens op een schoolavond haar boekpresentatie. 
Lisa met haar schoolvriendin Kayli.
Sarah met haar schoolvriendin Gabby.
Lisa heeft dit schooljaar genoten van haar Volleybal trainingen, wedstrijden en overwinningen : )
Sarah heeft vrolijke noten gezongen in haar schoolkoor. Hopelijk gaat ze volgend jaar door met koor op de middelbare school. (4e bovenaan links!)
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Rodney en Jolanda Blevins, All rights reserved.

 
Werkgroep Blevins (V.E.G. Goes):
  • Albert en Lina Harmsen
  • Jan-Kees Karelse
Vragen? Mail gerust werkgroep@blevins.nl

Als je ons financieel wilt ondersteunen kan je gift overgemaakt worden op één van de volgende rekeningen (beide zijn belastingaftrekbaar):

1. V.E.G. Goes, Rabobank NL56 RABO 0320 5111 03, inzake J. Blevins-Karelse
2. Jeugd met een Opdracht, te Heerde 
NL38 RABO 0326 5210 62 o.v.v. 2157 Y360 (account number + projectnaam)

  • 27 januari 10:00
  • Dhr. A. Bor
  • 27 januari 18:30
  • Dhr. J.W. Slager

Kerkdienst gemist

ANBI