Collectebonnen

  01 januari 2014 00:00
 

Tijdens de algemene ledenvergadering van 22 maart 2013 is besloten om tijdens de zondagse (en doordeweekse) collecten ook gebruik te gaan maken van collectebonnen. Dit onder meer omdat de leden dan gebruik kunnen maken van het belastingvoordeel en het gebruikersgemak voor zowel kerk als leden. Vanaf 01-08-2013 kunnen de collectebonnen worden besteld en gebruikt. De collectebonnen worden geleverd in vellen van 30 stuks met de volgende waardes:

€ 0,75 (rood) Kosten per vel: € 22,50

€ 1,50 (geel) Kosten per vel: € 45,00

€ 2.25 (blauw) Kosten per vel: € 67,50

Deze collectebonnen kunnen besteld worden bij de heer L.J. Verschuure door overmaking van het totaalbedrag op Rabobankrekening NL50 RABO 0320.5113.08 t.n.v. Vrije Evangelische Gemeente Goes onder vermelding van  het aantal vellen per kleur.

Het gestorte bedrag dient exact overeen te komen met de waarde van de bestelde vellen. Afwijkende bedragen worden volledig teruggestort. Vanaf 01-08-2013 kunnen, voorafgaand aan de morgendienst, de bestelde (en betaalde) collectebonnen worden afgehaald bij de heer Verschuure (in de kerk onder de klok). Voor de maanden augustus en september zal dit (in verband met de opstart) wekelijks zijn, vanaf 01 oktober 2013 elke eerste zondagmorgen van de maand. Indien de heer Verschuure afwezig is, worden zijn taken uitgevoerd door zijn vervangers, de heer Q. Karman en mevrouw R. Rentmeester.Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer L.J. Verschuure, die telefonisch bereikbaar is op 0113-229455 of per mail vbfa@zeelandnet.nl

Waarom zou ik collectebonnen gebruiken?
Heeft u ook regelmatig dat u geen of te weinig kleingeld in uw portemonnee hebt en daarom niets in de collectebus kan gooien? Collectebonnen heeft u altijd op voorraad en dat in diverse waardes. En ze nemen nauwelijks ruimte in uw portemonnee in.
Wat zijn de voordelen van het gebruik van collectebonnen voor u ?
Gooit u los geld in de collectezak dan is dit fiscaal niet aftrekbaar. Dat betekent dat u niets van de belastingdienst kunt terugvorderen. Collectebonnen zijn wel fiscaal aftrekbaar.Al snel hebt u 40% of meer voordeel doordat de belastingdienst dit aan het eind van het jaar aan u terug betaalt.
Wat kost nu een collectebon werkelijk?
Gooit u normaal gesproken 50 cent in de collectezak, dan is de collectebon met de laagste waarde voor u nog goedkoper ! Van een collectebon krijgt u namelijk 40% via uw belastingaangifte terug. Zit u in een hogere salarisschaal dan is dit zelfs meer dan 50%. Muntje van 50 cent kost u werkelijk ook 50 cent. Geen belastingteruggave. Collectebon van 75 cent kost u maar 45 cent. Via de belasting krijgt u 40% van 75 cent, dat is 30 cent terug ! U bent dus goedkoper uit dan een muntje van 50 cent. Zit u in een hogere salarisschaal dan krijgt u van de belasting zelfs 52% van 75 cent, dat is 39 cent terug. Een collectebon van 75 cent kost u dan maar 36 cent.
Samenvattend: Munt kost u 50 cent, een collectebon van 75 cent kost u maximaal 45 cent !
Als u denkt ik heb jaarlijks te weinig giften, dan kunt u de collectebonnen voor 2 jaar tegelijk bestellen en haalt u de minimale hoogte van de gifenaftrek wel !
Samenvattend
 Het grote voordeel van collectebonnen is dat u nooit moet zoeken naar klein geld en het is nog goedkoper ook ! ! ! ! En u kunt de collectebonnen ook gebruiken voor de speciale collectes, die de VEG heeft.
Zijn er ook nog voordelen voor de VEG?
Voor de VEG zijn er ook nog veel voordelen. Om er een paar te noemen:
• Tellen is veel makkelijker
• Je hoeft niet meer naar de bank om geld te brengen
• Geld inleveren bij de bank kost geld, collectebonnen niets
• Gering risico van diefstal bij collectebonnen, groot diefstalrisico bij geld.
• Er komt meer geld binnen via de collectebonnen
Conclusie
Collectebonnen levert alleen voordelen op, dus GELIJK DOEN ! !

 

  • 26 mei 10:00
  • Br. H. Jager
  • 26 mei 18:30
  • Dhr. J. v/d Hoek

Kerkdienst gemist

ANBI