Verslag Herfsttoer

  30 september 2017 13:00
 

Op zaterdag 30 september hebben we weer de jaarlijkse herfsttoer gereden met gasten uit Wemeldinge, Bath en Goes. Om 13.00 uur vertrokken we vanaf de Bethelkerk met de bus en Rinus v/d Voorden was onze chauffeur. We reden door de Westerscheldetunnel en langs de boulevard van Terneuzen, langs de Otheense kreek en over de Traktaatweg. Verder over de brug bij Sas van Gent en ja, dan ben je ineens in het buitenland. Dat was  direct goed te merken hoor.
De wegen waren niet meer zo goed en de huizen ook niet zo verzorgd als bij ons in Nederland maar…. daartussen ook hele mooie huizen soms zelfs bijna kasteeltjes.
We reden door het Meetjes land  een prachtig gebied dat haar naam dankt aan de oudere vrouwen
(Meetjes genoemd) die lang geleden  werkten als spinsters  van het vlas dat in deze streek veel geteeld werd. Er waren 4 spinsters nodig om 1 wever aan het werk te houden. Deze streek was toen wereldberoemd vanwege de laken stoffen. Via Assenede, Bassevelde, Kaprijke gingen we weer richting Nederland. Langs het Isabelle kanaal, Philippine het mosseldorp Sas van Gent en toen naar Westdorpe waar we onze koffiestop hielden. Dat was in Restaurant “De Baeckermat “ waar de koffie en de Westdorpse vlaai prima smaakte.

Toen nog even “shoppen“ in de mooie ernaast gelegen boerderijwinkel en toen was het al weer tijd om naar huis te rijden. We reden over de Graaf Jansdijk met de mooie lintbebouwing, via Terneuzen en de Westerscheldetunnel weer terug naar de Bethelkerk.
In de foyer konden we smullen van de heerlijke pannenkoeken die Els en Corrie ’s morgens hadden gebakken. We lazen psalm 8 en Lenie sloot deze mooie en gezellige middag af met een dankgebed.
Iedereen ging  weer huiswaarts nog nagenietend van de fijne middag en de ontmoetingen met elkaar.


  • 25 februari 10:00
  • dhr. B. Goemaere
  • 25 februari 18:30
  • ds. R. Kamermans

Kerkdienst gemist

ANBI