Verslag bustoer - 1 september

  01 september 2018 00:00
 

Op zaterdag 1 september gingen we weer een mooie tocht maken met een bus van Fa. van Oeveren en de chauffeur was weer Rinus van der Voorden. Om 13.00 vertrokken we vanaf de Bethelkerk en reden via de Zeelandbrug (met  prachtig zicht op Zierikzee en de Oosterschelde) want het was prachtig helder en zonnig weer.
Verder langs het watersnoodmuseum naar Bruinisse, Zonnemaire, Brouwershaven, Scharendijke en toen oversteken naar Serooskerke en naar de plompe toren, nog een overblijfsel van het verdronken dorp Koudekerke. Op het parkeerterrein genoten we onder het genot van koffie met appeltaart (gebakken door Els Gorsse) van het prachtige uitzicht over de Oosterschelde. Toen naar het museum de Burghse Schoole in Burgh-Haamstede.
Hier werden we ontvangen door een gids en we mochten niet naar binnen voor de schoolbel had geluid (en klompen netjes op een rij in de gang ha, ha). Toen een plaatsje zoeken in de schoolklas uit 1920. Dat is heel wat anders dan tegenwoordig met de PC, iPhone , iPad. Hier het aap –noot –mies, de rekentafels op het bord schrijven, de letterdoos, de houten schooltas, de griffel en de lei, schoolplaten , de kroontjes pen de inktpot.
Dhr. Minnaard uit Yerseke  (97 jaar en 8 maanden ) ging voor de klas staan en zong enkele liedjes uit zijn jeugd o.a. Daantje zou naar school toe gaan. Wat was dat leuk! Als het warm weer was en de kinderen dorst kregen dan zette de meester of juf een emmer water voor in de klas en een pollepel. Ieder kind mocht om de beurt een pollepel water drinken (ik weet het ook nog ).
Straf!!!!!! Je hand op de lessenaar leggen en dan sloeg men met de klabatse, een houten stok met een soort sjoelbak schijf eraan op je hand. Was je erg stout geweest dan moest je een vuist maken en sloeg men daarop dat deed denk ik best zeer. Nog even rondkijken in het winkeltje en toen was het weer tijd om terug te rijden over de Stormvloedkering en de Schotsman, Kamperland en weer terug naar de Bethelkerk. Daar konden we genieten van de heerlijke pannenkoeken die Els en Corrie ‘s morgens hadden gebakken.

Dhr. Minnaard bedankt iedereen voor de gezellige middag.
Lenie las een gedicht en sprak een dankgebed uit.
Zo was er weer een eind gekomen aan een mooie en gezellige middag en ging iedereen weer huiswaarts.

Lenie Baaijens


  • 27 januari 10:00
  • Dhr. A. Bor
  • 27 januari 18:30
  • Dhr. J.W. Slager

Kerkdienst gemist

ANBI